Szórakoztató társadalomkritika.

Szemszögmérő

Zseniális és nyomasztó a Radiohead új klipje

Tegnap felrobbantotta a közösségi médiát a 'Burn the witch' című szám, amelyhez Chris Hopewell készített a régi gyerekmesék stílusára hajazó videót.

2016. május 04. - Répási Bálint

Internetszerte óriási várakozás előzte meg az új Radiohead számot, az angol alternatív rock banda ugyanis hosszabb kihagyás után ezzel tért vissza, és roppant korrekt anyagot gyártottak zeneileg, szövegileg, vizuálisan, mindenhogy. A muzsika szándékoltan minimalista, gitárjátékával, elektronikus basszusaival és vonósok bevonásával hatékonyan ágyaz meg a szöveg kőkemény mondatainak, amelynek hatásosságához további muníciót ad a Chris Hopewell által rendezett videoklip, amely rövidfilmként is megállja a helyét.

A történet látszólag a létező világok legjobbikában zajlik, ahol mindenki végzi a saját kis dolgát, amelyre a meseszerű megvalósítás is ráerősít. Azonban az idilli képről lassan lepereg a cukorszirupos máz, s egy megbélyegző, mindenkit megfigyelő, autoriter vezetésű társadalom képe rajzolódik ki, ám e világ abszurditása csak egy kívülről jött ember számára nyilvánvaló. Az egyre sötétülő kisváros képéhez remekül illeszkedik a zeneszöveg disztópikus világa, amely olyan sorokkal operál, mint 

Stay in the shadows/Cheer at the gallows (...) Abandon all reason/Avoid all eye contact.

A bejegyzés trackback címe:

https://szemszogmero.blog.hu/api/trackback/id/tr318684366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása