Szórakoztató társadalomkritika.

Szemszögmérő

Nem kell a mese!

2012. november 29. - Répási Bálint
Gyöngyösi az általuk annyira szeretett multicégeknél
építgette karrierjét a politikai szerepléséig
Az elmúlt kettő, nyolc vagy akár húsz évben annyi botrányos felszólalás és döntés született a magyar parlament falai között, hogy néhányan azt hihették már, hogy a magyar közéletet megbolygatni nem igazán lehet, még a legelvetemültebb véresszájú szájtépéssel sem. Ám nagyon nagy szerencse, hogy itt van nekünk Gyöngyösi Márton, jobbikos országgyűlési képviselő, aki pártjával kéz a kézben gondoskodik arról, hogy ez mégiscsak megtörténjen. A Jobbik gombnyomogatójának hétfői sokat idézett véleménye szerint "itt lenne az ideje a gázai konfliktus kapcsán, hogy felmérjük: a magyar Országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára". A kijelentéssel még hatalmasabb a probléma, mint azt első látásra gondolnánk. Hiszen a mellett, hogy egyértelműen a náci korszak etnikai listázásának visszaállítása fedezhető fel e mondatok mögött, még a téma megfelelő bekapcsolása sem sikerült az emberünknek. Ugyanis legalábbis erősen megkérdőjelezhető, hogy a zsidó politikusaink listába gyűjtése hogyan kapcsolódik a gázai konfliktushoz. Az pedig, hogy a radikális párt háza tájáról ilyen és hasonlóan gyűlöletkeltő és a csekély társadalmi elfogadóképességet is porig zúzó mondatok hangzanak el, az cseppet sem meglepő, sőt maga Gyöngyösi is többször bűvölte ezzel a választóit.

Azonban  ha már öblösen zsidózgatnak a parlamentben, - mint kiderült néha a témához szinte alig kapcsolható módon - akkor tessék már azt úgy tenni, hogy utána nem magyaráznak bele azt, hogy valójában ez a szervezet a világ legtoleránsabb és erőszakmentesebb pártja. Miért kell utána olyan zöldségeket mondani, hogy valójában az izraeli-magyar kettős állampolgárokra vonatkozott a kijelentés? Miért nem mondjátok ki azt, amit mindenki tud: gyűlölitek a zsidókat! Na meg persze egy sor  népcsoportot, a cigányoktól a vietnámiakig. Aki ilyen rasszista, idióta, nevetséges szövegelést folytat, az ne próbáljon kibújni a felelősség alól azzal, hogy ő a zongorát úgy értette, hogy kefe. Mert a zongorával nem lehet kefélni, Gyöngyösi úr nyugodtan kipróbálhatja.  

Mindezek mellett az ellenzék reakciói is érdemelnek néhány szót. Az, hogy a dolog legélesebb kritikusa maga Gyurcsány Ferenc, akinek a kormányzati munkája eredményezte a - most már joggal - neonácinak is nevezhető formáció felemelkedését, minimum nevetséges, ha nem szégyenteljes. A sárga csillagos játszma szintén talán nem a legjobb módja a tiltakozás kifejezésének, de legalább egy pozitívum elmondható az ügy kapcsán. A többi ellenzéki párt és a kormány is mélységesen elítélte a verbális akciózást, bár utóbbi egy néhányszor már elhasznált közleménnyel tette mindezt, de legalább látjuk, hogy tényleg takarékoskodik a kabinet, legalábbis ezen a téren. Az pedig, hogy Novák Előd elkezdte gyűjteni az adatokat, már a szép, új - sajnos már egyszer igencsak bevált - rendszer gyakorlatba átültetésének kezdete. Ezért gondolom, hogy az ilyen Gyöngyösi félék nagyobb nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek az országra nézve, mint a zsidó származású országgyűlési képviselők és mégsem listázzuk őket... Szerencsére.

A bejegyzés trackback címe:

https://szemszogmero.blog.hu/api/trackback/id/tr878638136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oldxavier 2012.11.30. 21:29:01

Nagyon érdekes, amit írtál :)

Teljesen egyetértek a fő mondanivalóval, miszerint ne magyarázzuk a bizonyítványt. Tudtuk mi eddig is, hogy ilyenek ők, hogy nem képesek többre (ami nagyon szomorú, hisz a propagandájukra elhasználják nemzeti értékeink jó részét), de így talán más is beláthatja.
Most ebből úgy tűnhet, hogy jó, hogy ezt kimondta, hát nem az. A Holocaust-túlélők, a zsidó rokonokkal rendelkezők életére egy ilyen kis mondat is árnyékot tud vetni.
Számomra egyébként a legnagyobb érthetetlenség nem az, hogy Gyurcsány minek emel szót olyan hangosan. Ő nagyon intelligens ember, a mostani ellenzéki vezetőknél (Bajnai, Mesterházy, Schiffer, Vona...) sokkal jobb szónok, egy derékbatört karrierű politikus, akit pont az "észbekapása"-kor tettek tönkre. Ne mondd azt, hogy nem emelheti a hangját... A szélsőjobb nem azért tört előre, mert Gyurcsány rossz miniszterelnök volt, hanem az akkori gusztustalanul, de hatásosan működő, ügyes ellenzék egyik mellékeredményeként. Gyurcsányt le tudták támadni, mint az Anonymus a kínai weblapokat, nem lehetett más az eredmény.
Na de most jön a lényeg: számomra az, hogy Gyurcsány próbál visszajönni, példaértékű. Joggal érzi úgy, hogy van még helye a porondon, hiszen a félreállítási módszer alattomos volt. Na de nem akarom őt ajnározni, nem is egy nagy kedvencem, csak olyan sokszor írsz róla negatívumokat, kell ellensúly. Olyan szempontból értelmetlen inkább a dolog, hogy Bajnait, a Chosen One-t csak miatta tudják támadni, lásd állami reklámdömping II.:
http://m.cdn.blog.hu/ke/ketrecharc/image/bajnai_gyurcsany_oriasplakat.jpg
Ha ezt vesszük, valóban lehetne csöndesebb, de minek hátrálni a harctól. Az LMP most tette meg pár napja, sokra ment vele.
A legnagyobb baj az, hogy ezt nyugodtan kimondhatta ez a képviselő. Nem verte senki orrba, nem fújolták le, nem vonultak ki. Na ezt hogy gondolják?? :(
Végezetül ismét csak megdicsérném az írást, szerintem egyre letisztultabb a stílusod (és ezt most ne vedd lekezelőnek, nehogy félreértsd), illetve a témák is nagyszerűek.

oldxavier

Bé. 2012.12.01. 16:58:17

Először is köszönöm az elismerő szavakat, igyekszem :)

Ami pedig a Gyurcsányt illeti: az általad linkelt sok helyen látható plakát pont azt bizonyítja, hogy megnövelné azzal az ellenzék esélyeit, ha nem keresné ilyen megszállott módon a reflektorfényt. Amellett viszont továbbra is kitartok, hogy nem csak a Jobbik térnyerése, hanem a 2/3 is (részben) Gyurcsánynak köszönhető. Ha értené azt, hogy hogyan működik egy átlagos választópolgár gondolkodása, akkor 2006-ban lemond. Ezzel nem a Fidesznek tett volna jót, hanem pont a baloldalnak.

oldxavier 2012.12.02. 10:13:56

Lehet. De nagy valószínűséggel egyikünk sem ismer olyan politikust, aki megtette volna. 2006-ban - szerintem - azért nem mondott le, mert nem akart meghajolni egy félreértelmezett videónak. Úgy döntött, hogy az elkövetkező három évben inkább helyrerakja, amit "elkúrtak" (ugye e célt szolgálta a szöveg), minthogy lemondjon, amivel egyfelől bizonytalanra bízza a stafétát (ekkor még nem volt Bajnai a képben), másfelől - és itt a Te igazad - ezzel nyugtatta volna a TV-székházas dühöngőket, akik azóta is ezen vannak kiakadva.
süti beállítások módosítása