Szórakoztató társadalomkritika.

Szemszögmérő

Hol gurult el a gyógyszer?

2012. november 16. - Répási Bálint
Matolcsy szerint az EU képviselői
"kötözködő bürokraták"
Kétségtelenül a nap huszonnégy órájában a billentyűzet előtt kellene ülnöm ahhoz, hogy minden egyes ellenzéki és kiváltképp kormánypárti politikus nyilatkozatainak tévedéseit csúsztatásait vagy ne adj' isten hazugságait elemezgessem.

Ennek ellenére Kósa Lajos legutóbbi nyilatkozata már drasztikus módon átlépte az ingerküszöbömet. A Debreceni polgármester azonban nem csak a polgárok vérnyomását, hanem a forint euró árfolyamgörbéjét is képes feltornászni egy-egy verbális terrorcselekménnyel, mint azt két éve bizonyította is. Kósa valamint sok egyéb párttársának nyilatkozatai mindig is igazi csemegét jelentettek, de mindig más miatt. Voltaképpen hasonlítanak a nagyüzemi élelmiszerekhez, csak ezek nyomokban nem mogyorót, hanem igazságot és tényszerűségféléket tartalmazhatnak. Bár azokat a nyomokat talán még Sherlock Holmesnak is nehezére esne megtalálnia...
Debreceni hősünk most is ehhez hasonlóan féligazságokra épülő, objektíven nézve kizárólag az EU-t óvodás módon cikizgető, gúnyosnak szánt, lekezelő és pökhendi mondatokat mondogatott oda. Na nem Brüsszelhez, hanem amolyan tökös módon a - finoman szólva is demagóg - gondolatmenete mellé jó kutya módjára csaholó közszolgálati tévés műsorvezetőnek, a reggeli műsorban. A "drága jó alelnök úr" szerint az EU már mindent eljátszott az országgal és Büsszelben meg "elgurult a gyógyszer", mivel hülyeség 2014-et értékelni, hiszen nincs is költségvetés még. Egyébként a jövő évi költségvetés készen van? - tenném fel a jogos kérdést, noha a választ tudom és az a "nem". Ráadásul a felháborodás, hogy az ideiglenesen Brüsszelben székelő Mordor központja hogy mer ilyen generációkat átívelő időintervallumra előrejelzést készíteni, egy olyan a kormánytól hangzik el amely tíz év alatt ígért 1 millió munkahelyet, illetve gazdasági minisztere 2025-re ígéri a GDP megkétszereződését. Mert ugye a 2025-ös költségvetés már szinte készen áll, de csak szinte.

Ami pedig a gyógyszert illetve az elgurulás kérdését illeti, ott ismét a bagoly és a veréb effektus áll fent. Kósa egy olyan párt vezetőségi tagjaként osztja az észt a józan gondolkodásról, amelynek politikájában ez pontosan annyira található meg, mint egy január elsejei hajnalon az emberek kilencven százalékának fejében. A jövőt befolyásoló ágazatokból (oktatás, magánnyugdíjpénztárak) már nem is talicskával, hanem  egyenesen konténerekkel hordják ki a pénzt, amelyet aztán a gazdagok között szétosztanak. A földeket a haverok kapják meg,  a brutális mértékű bankadóval pedig elfojtják még azt a kis nyiszlett növekedést is. Megállapodnak a bankokkal, de felrúgják. Az IMF-fel még meg sem állapodnak így nincs mit felrúgni, legfeljebb a tárgyalódelegációt, de utóbbit nyilván csak morális értelemben teszik meg, a nagy kék plakátokon. Mindezek mellett pedig hatalmuk megtartása érdekében minden követ megmozgatnak, és körülbelül olyan önkontrollt mutatnak, mint a kisgyerek, ha otthon hagyják egy láda csokival. Na ez az igazi "hungarian fairy tale"! Mindeközben a GDP idén 1,5%-kal csökkent, amiről persze tudjuk, hogy a Gyurcsány tehet, és persze a bankok, meg a Bajnai, meg az EU, és az IMF és mindenki más, kivéve a kormányt. Ők mindent jól csinálnak, de a választók egyre hülyébbek, mivel a szavazóik felét elvesztették már 2010 óta. Na de akkor kinél is gurult el az a bizonyos orvosság? Ezt szerintem döntse el mindenki maga.

A bejegyzés trackback címe:

https://szemszogmero.blog.hu/api/trackback/id/tr998638138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása