Szórakoztató társadalomkritika.

Szemszögmérő

Ennél már nincs lejjebb...

2012. november 11. - Répási Bálint
Mi is van a négyzeten?
Ha unalmas estéken - avagy bármely napszakban - arra az agysejtpusztító tevékenységre kárhoztatjuk magunkat, hogy távirányítót ragadunk és bekapcsoljuk valamelyik kereskedelmi televízió műsorát, akkor talán a felháborodásom tárgya nem is olyan megbotránkoztató. De sajnos az én agyhullámaim kiiktatása még nem sikerült se a Kissnek, se a Kolosinak. Ez a két ember - vagyis sokkal inkább manipulálás- és népbutítás ügyi szakmunkás - sok mindenben egyezik meg, például abban hogy mindkettő Péter, de sokkal fontosabb, hogy mindketten egy-egy "országos kereskedelmi televízió" programigazgatói. Nem gondolom, hogy nagy utánajárást igényel kideríteni, hogy mely csatornákról van szó és ahogyan Hofi mondta, a közmű csatornában ennyi szar nincsen, mint ezeken. Ebben is igaza volt.

Noha amit ezidáig leírtam akármikor mondhattam volna, de kiborulásom oka most egy konkrét ügyhöz fűződik. Ahhoz, hogy a TV2-ben ülő szerkesztők voltak olyan gyengeelméjű érzéketlen lények, hogy a közönséggel Szita Bence gyilkosának indítékairól szavaztattak. Ezért cserébe Hajdúszoboszlói utazás járt volna, a szerkesztőknek pedig sokkal inkább valami más, de az közel sem lett volna ugyanilyen kellemes. Az, hogy ennyire a pénztermelés legyen az elsődleges szempont, az minden lelkileg egészséges embert szerintem mélységesen megbotránkoztat, noha már Hajdú Péter is keresett ezen az ügyön vastagon, tehát talán meg sem kéne lepődnöm. Úgy tűnik a TV2-nél Hajdú már nem csak producer, hanem egyenesen erkölcsi mérce, amely pont olyan mókás, mintha Sztálin lenne az. Csakhogy az utóbbi már nem, az előbb említett személy viszont aktívan tevékenykedik, amelynek tanúbizonysága a tévéből áradó szemétlavina amely kiiktat minden emberségi faktort, mint azt a fenti példa mutatja. Tiszta majmok bolygója, nem?

Ha ez nem lenne elég, az eset után semmilyen személyi változás nem következett be, mindössze egy sablonos közleményt toltak ki a népnek, hogy persze ők senkit sem akartak megsérteni. Mondjuk ha ezt komolyan is gondolnák, már holnap levennék a Frizbit a műsorpalettáról.
A legrosszabb pedig az egészben, hogy mindez a fertőzés egyre jobban terjeszkedik, hiszen itt a SuperTV2 és az RTL II., amelyeken még magasabb szinten lehet majd művelni ezt a nehezen felsorolható, hogy mennyi mindent romboló tevékenységet, ahogyan az eszes marketingesek mondanák a négyzeten. Csak az a gond, hogy nem az élmény, hanem az alpáriság. Jobban belegondolva ezek osztódással szaporodnak! Jobb lesz vigyázni, mert ha nem figyelünk gyorsan itt a negyedik RTL vagy TV2 is....

A bejegyzés trackback címe:

https://szemszogmero.blog.hu/api/trackback/id/tr328638140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása