Szórakoztató társadalomkritika.

Szemszögmérő

Kell ez most nekünk?

2012. október 07. - Répási Bálint
Feltalálta a Szentkirályi a Nemzet Üditőitalát! Lehet örömünkben tapsikolni, felállva éljenezni az új hungarikum tiszteletére! Szinte magam előtt látom, ahogyan emberek tömegei sóvárogva vártak és áhítoztak a nemzeti nedű érkezése után. 
Hiszen ebben az ország annyi minden nemzeti már, hogy ebből az élelmiszeripar sem maradhat ki és gondoljunk csak bele, mekkora buli az emberek nemzeti érzelmére hatva eladni egy terméket nem mellesleg sokkal drágábban, mint amennyit az valójában ér. Hiszen a palackba zárt turulmadarat és nemzeti színű zászlót is meg kell fizetni, mondjuk az más kérdés, hogy a Coca Colát is Dunaharasztiban gyártják. De miért is hoztam szóba az amerikai terméket? A válasz egyszerű: Az Aqua Elixis (merthogy így hívják hazánk új miseborát) leginkább arra emlékeztet, amit mi kólának nevezünk, még Budai Gyula szerint is. Na azért azt a nívót lehet, hogy nem éri el, de legalább cukormennyiségben ott van a szeren és állítólag nemzeti gyógynövényekből készül, de persze a recept titkos. Azért ne legyünk túl szigorúak: édesítőszer IS van benne és csak hogy a déjà vu érzés teljes legyen, a gyártó piros címkével fejelte meg a fekete (nocsak,nocsak..) színű ital műanyag flakonját, amelybe egyébként a népies motívumokat nyomtak, hátha ettől még magyarabb lesz.
Az elmélet csak ott hibádzik, hogy az emberek nem valószínű, hogy akarnak egy vizzel hígított (ízű) kólát inni, feltehetően viszonylag magas áron. Ha pedig már tényleg valamit tenni akarnak a nemzetért (és az egészségükért), akkor reklámozzák nyugodtan a Szentkirályi ásványvizet. Az cukormentes, de még édesítőszer sincs benne.

A bejegyzés trackback címe:

https://szemszogmero.blog.hu/api/trackback/id/tr828638150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása