Szórakoztató társadalomkritika.

Szemszögmérő

A szélkakas rokona velünk él

2012. december 22. - Répási Bálint
Akárhogyan próbálom, nem tudok szó nélkül elmenni az elmúlt néhány hét kálváriája mellett, amely lassan kezd szappanopera hosszúságúra nyúlni és fordulatokban sem szűkölködik, legalábbis  kormányzati szempontból. Hofmann és Balogh két jó szolga módjára - mivel a miniszter szó ezt jelenti, szóval ne tessék engem bárminemű áthallással megvádolni - teljesítik a kabinet egyre vadabb, hektikusabb és egymásnak néha teljesen ellentmondó döntéseit, vagy legalábbis a megmondóemberek szerepét vállalják. Bejelentésből ugyanis annyi van, mint égen a tenger - hogy egy igen ismert kommentátortól idézzek - de a valós lépésekre vagy azok igazi és stabilan megfogalmazott tartalmával még mindig adósak a kedves urak no meg a Rózsa.


Eközben Orbán Viktor hivatalosan is benevezett a felsőoktatás Chuck Norris-a címre, azaz három nap alatt megpróbálta megoldani a húsz éve tartó felsőoktatási problémák garmadáját. Ez hogy sikerült-e neki, döntse el mindenki maga, de ha már itt tartunk: két nap a költségvetés, három nap a nyugdíjrendszer, még egy-kettő a médiaszabályozás, és két hét alatt meg is hozhatják a négy éves ciklus ciklus összes fontos döntését. Bár ha mindegyiket annyiszor változtatják, mint az oktatási szabályokat, akkor talán mégiscsak adnak kellő mennyiségű munkát maguknak, no meg fejfájást a jó drága népnek. Tudniillik a pénteken bejelentett koncepció már a negyedik néhány héten belül, ami már alighanem rekordgyanús. Annak ellenére, hogy a Fidesz-kabinet sok negatív csúcsot jegyez már, az ember nem győzi kapkodni a szemét, olyan észvesztő sebességgel változnak az álláspontok, és az észvesztettség meg is látszik a köz- illetve felsőoktatás állapotán.
Teljesen érthető, hogy a kormány dilettáns össze-vissza hazudozása a hallgatók és leendő társaik ingerküszöbét is átlépte. Piszkálja a lelküket, hogy nem hihetnek Orbánnak, mivel döntései néhány napos szavatosságúak, bár az átcímkézés itt is működik, akárcsak az élelmiszereknél. Az önköltség nem tandíj, a nulla pedig nem keretszám, de a jobboldali publicista még mindig hívő. A diákok hülyék! - körmöli szorgosan hosszú-hosszú sorokra kiterjesztve ezt a rövid mondatot, s nem törik bele a klaviatúra, nem roppan össze a toll. Ez némiképp visszafogottabb stílusban "a diákok már csak ilyenek"-re fordítható le, utóbbit az ország legrangosabb vezetője találta mondani. És nem, nem az Áder.
Nincs tehát más hátra, mint hogy levonjuk a következtetést; Orbán Viktor már csak ilyen. Mindent naponta változtat, talán valamely őse szélkakas volt. Felcsúton pedig gyakran fúj a szél, bár ez nem személyes tapasztalat... csak bekapcsoltam a híreket.

A bejegyzés trackback címe:

https://szemszogmero.blog.hu/api/trackback/id/tr298638132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása