Szórakoztató társadalomkritika.

Szemszögmérő

Kezdeni csak szépen illik...

2012. október 06. - Répási Bálint
...de talán mégsem fogom teljesíteni ezt az elvárást, ha egyáltalán létezik ilyen. Szerintem igen, ha más nem, akkor magammal szemben vannak legnagyobb várakozásaim: például, hogy amibe most ebben a szent pillanatban belekezdek, az jó is legyen. 
Vita
Lehet, hogy a cél közös?
De ne csak a kezdetén legyen az, hiszen ki tudja mennyire lesz hosszú életű... Ideális esetben azonban pontosan addig kellene hogy tartson, amíg a jobbító szándék - ami nem feltétlenül egyezik a címben megemlített szépséggel - megtalálható a véleményem mögött, a cikkek sorai között. Ez lesarkítva annyit tesz, hogy garantáltan olyan véleménynek is hangot adok majd, ami esetleg a táradalom legnagyobb hányada szerint teljes képtelenség, de a lényeg ekkor is az a cél, amit ezzel elérni kívánok. Sőt én hinni szeretném, hogy minden magyar embernek ez a célja, csak éppen a megvalósításban különböznek a véleményeink, de ott aztán nagyon. 
Az országunk jobb hellyé tétele egy olyan közhelyes frázis, hogy inkább az ezt megelőző állomáshoz való eljutás a célom, azaz hogy az emberek kezdjenek el gondolkodni ne csak a saját, hanem a közösségük sorsáról illetve jövőbeni terveiről is! Hangsúlyozom, nem várom és nem is várhatom el, hogy egyet értsen majd velem a blogot olvasó közönség, mondhatjuk úgy is, hogy ez csak az én szemszögemből leírt helyzetkép. Sőt, a célom inkább az, hogy ez csak egy kiinduló pont legyen a gondolkozásmód megváltozásához olyan módon, hogy átgondoljuk azt, hogy ha valaki másképpen gondolkodik, mint mi, az valóban a haza vesztét akarja-e, vagy esetleg ugyanaz a célunk.
Persze az oldal ettől kevésbé magasztos témák véleményezésének is gyűjtőhelye lesz, s ha kisebb arányú a politika, az azt jelzi, hogy az ország jó irányba tart, bár ez most még pont annyira tündérmese, mint maga a gazdaságpolitika. Tehát a lényeg az, hogy nem olyan ijesztően komoly ez a blog, de az üres fecsegésnek sem itt van a helye, azt meghagyjuk a Blikknek meg a Borsnak. A pártok favorizálásának sem ez a megfelelő felület, arra ott van a Magyar Hírlap meg a Népszava. 
A célja tehát az oldalnak nem kevesebb, mint egy morzsányival jobbá tenni az ország légkörét és ha mindenki csak ennyit tenne hozzá, hol tartana már ez az ország...

A bejegyzés trackback címe:

https://szemszogmero.blog.hu/api/trackback/id/tr338638152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása